piątek, 28 lipca 2017

SAKIEWKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PARÓWKĄ, PAPRYKĄ I ŚMIETANĄ

























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 8-16
(wyszło 16 sakiewek)

Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego,
  • 2 parówki,
  • 1/2 małej papryki czerwonej,
  • 1/2 pęczka natki pietruszki,
  • garść tartego sera żółtego,
  • łyżka masła,
  • curry,
  • sól,
  • bazylia,
  • 3 łyżeczki śmietany.
Przygotowanie:
  • Natkę pietruszki siekam, paprykę i parówki kroję w drobną kostkę.
  • Parówki i paprykę podsmażam na maśle (tak, aby parówki dosyć mocno się przyrumieniły).
  • Dodaję śmietanę i przyprawy. Chwilę smażę na małym ogniu.
  • Następnie dodaję ser i natkę pietruszki, nie zdejmuję z ognia do momentu rozpuszczenia się sera.
  • Ciasto dzielę na 16 prostokątów, na każdym układam przygotowany farsz. Zwijam w sakiewki.
  • Piekę w 200 stopniach około 15-20 minut (do zarumienienia).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)