WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 8-16
(wyszło 16 sakiewek)
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego,
- 2 parówki,
- 1/2 małej papryki czerwonej,
- 1/2 pęczka natki pietruszki,
- garść tartego sera żółtego,
- łyżka masła,
- curry,
- sól,
- bazylia,
- 3 łyżeczki śmietany.
Przygotowanie:
- Natkę pietruszki siekam, paprykę i parówki kroję w drobną kostkę.
- Parówki i paprykę podsmażam na maśle (tak, aby parówki dosyć mocno się przyrumieniły).
- Dodaję śmietanę i przyprawy. Chwilę smażę na małym ogniu.
- Następnie dodaję ser i natkę pietruszki, nie zdejmuję z ognia do momentu rozpuszczenia się sera.
- Ciasto dzielę na 16 prostokątów, na każdym układam przygotowany farsz. Zwijam w sakiewki.
- Piekę w 200 stopniach około 15-20 minut (do zarumienienia).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)