WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4
Składniki:
- 300 g makaronu wstęgi papryka+chili Makarony Polskie (jeżeli używacie zwykłego do sosu należy dodać chili lub pieprzu cayenne, aby nie był mdły),
- 250 g serka mascarpone,
- 2 plastry schabu,
- mała cebula,
- suszona natka pietruszki,
- curry,
- papryka słodka,
- bazylia,
- sól,
- pieprz,
- łyżka oleju.
Przygotowanie:
- Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu, odcedzam.
- Mięso kroję w paski, cebulę drobno siekam. Razem podsmażam na oleju z dodatkiem soli i pieprzu.
- Kiedy mięso lekko się przyrumieni dodaję ser i przyprawy - sól, paprykę, bazylię i natkę pietruszki. Trzymam na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się sera, co jakiś czas mieszam.
- Gotowy sos łączę z ugotowanym wcześniej makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)