WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3
Składniki:
- 50-60 dag świeżych grzybów (wcześniej obgotowanych) - u mnie borowiki i podgrzybki,
- sól,
- pieprz świeżo mielony,
- opakowanie serka mascarpone (250 g),
- pęczek natki pietruszki,
- odrobina tymianku,
- łyżka masła.
Przygotowanie:
- Wcześniej podgotowane grzyby kroję na mniejsze kawałki, podsmażam na maśle z dodatkiem soli około 8-10 minut.
- Dodaję ser, tymianek, pieprz i sól. Gotuję na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się mascarpone, od czasu do czasu mieszam.
- Na koniec wrzucam posiekaną natkę pietruszki, mieszam. W razie potrzeby sos doprawiam do smaku.
z serkiem jeszcze nie robiłam, zazwyczaj dodatkiem była śmietana. Prezentuje się świetnie :)
OdpowiedzUsuńNo więc najwyższa pora wypróbować! ;)
Usuń