wtorek, 26 września 2017

EKSPRESOWY SOS ZE ŚWIEŻYCH GRZYBÓW




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3

Składniki:
  • 50-60 dag świeżych grzybów (wcześniej obgotowanych) - u mnie borowiki i podgrzybki,
  • sól,
  • pieprz świeżo mielony, 
  • opakowanie serka mascarpone (250 g),
  • pęczek natki pietruszki,
  • odrobina tymianku,
  • łyżka masła.
Przygotowanie:
  • Wcześniej podgotowane grzyby kroję na mniejsze kawałki, podsmażam na maśle z dodatkiem soli około 8-10 minut.
  • Dodaję ser, tymianek, pieprz i sól. Gotuję na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się mascarpone, od czasu do czasu mieszam.
  • Na koniec wrzucam posiekaną natkę pietruszki, mieszam. W razie potrzeby sos doprawiam do smaku.

2 komentarze:

  1. z serkiem jeszcze nie robiłam, zazwyczaj dodatkiem była śmietana. Prezentuje się świetnie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)