WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 7
Składniki podstawowe:
- 7 jajek,
- 1/2 średniego ogórka małosolnego,
- 2 średniej wielkości rzodkiewki,
- duża garść posiekanego szczypiorku.
- 5 łyżeczek majonezu,
- 2-3 łyżeczki jogurtu naturalnego lub śmietany,
- szczypta cukru,
- pieprz czarny mielony Cykoria,
- sól,
- odrobina słodkiej papryki,
- zioła prowansalskie,
- 3 większe ząbki czosnku.
Przygotowanie:
- Przygotowuję sos: czosnek rozgniatam nożem i bardzo drobno siekam. Majonez łączę z jogurtem, czosnkiem i przyprawami, dokładnie mieszam. W razie potrzeby doprawiam do smaku według własnego gustu. Odstawiam do lodówki.
- Ogórka i rzodkiewkę kroję w bardzo drobną kosteczkę. Ogórki przekładam na małe sitko.
- Jajka gotuję na twardo, obieram, przekrawam na pół i układam na talerzu.
- Ugotowane i ostudzone jajka polewam przygotowanym sosem i posypuję warzywami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)