wtorek, 19 września 2017

SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z TUŃCZYKIEM I OGÓRKIEM KISZONYM




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 8-12

Składniki:
  • 4 duże ziemniaki,
  • opakowanie tuńczyka (u mnie w kawałkach w oleju),
  • 3 średnie ogórki kiszone,
  • duża garść posiekanego szczypiorku,
  • 5 jajek,
  • 1/2 mniejszej cebuli czerwonej,
  • sól,
  • pieprz,
  • majonez.


























Przygotowanie:
  • Ziemniaki gotuję do miękkości w mundurkach z dodatkiem soli. Studzę, obieram ze skórki, kroję w większą kostkę.
  • Jajka gotuję na twardo, wraz z ogórkami kroję w kostkę.
  • Cebulę drobno siekam.
  • Tuńczyka i wcześniej pokrojone ogórki osączam na sicie.
  • Wszystkie składniki sałatki mieszam ze szczypiorkiem i majonezem. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.

4 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)