WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5
Składniki:
- 250 g makaronu penne,
- duża laska kiełbasy wiejskiej,
- 20 dag pieczarek,
- duża cebula,
- większa papryka czerwona,
- 20 dag tartego sera żółtego,
- sól,
- papryka słodka,
- papryka ostra,
- łyżka oleju.
Przygotowanie:
- Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu.
- Kiełbasę kroję w półplastry, pieczarki w plasterki, cebulę w ćwierćplastry.
- Paprykę dzielę na mniejsze cząstki, następnie kroję w paski.
- Na oleju podsmażam kiełbasę z papryką i cebulą. Kiedy lekko się zarumienią dodaję pieczarki i przyprawy. Smażę do momentu wyparowania wody z pieczarek. Całość mieszam z makaronem.
- W blaszce układam warstwę makaronu, posypuję 2/3 sera, układam kolejną warstwę i posypuję pozostałym serem.
- Zapiekam w 180 stopniach 12-15 minut (termoobieg).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)