WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4-7
Składniki:
- 1/2 średniej kapusty białej lub 1 mała,
- kawałek kiełbasy,
- mała cebula,
- łyżka masła,
- większy pomidor,
- 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
- cukier,
- sól,
- pieprz,
- odrobina pieprzu chili cayenne,
- 2 liście laurowe,
- 2 ziarna ziela angielskiego,
- garść posiekanego koperku.
Przygotowanie:
- Kapustę szatkuję, zalewam wodą, zagotowuję i odcedzam. Ponownie przekładam do garnka, dodaję 3/4 szklanki wody, gotuję do miękkości z dodatkiem cukru i przypraw - soli, pieprzu, liścia laurowego i ziela angielskiego.
- Cebulę siekam, kiełbasę kroję w półplastry, razem podsmażam na maśle.
- Pomidora sparzam, obieram ze skórki i kroję w kostkę.
- Kiedy kapusta będzie miękka dodaję kiełbasę, pomidory, koncentrat pomidorowy i odrobinę pieprzu chili cayenne. Gotuję razem jeszcze kilka minut.
- Na koniec dodaję posiekany koperek i w razie potrzeby doprawiam do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)