WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 17 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-4
Składniki:
- 300 g makaronu tagliatelle (lub podobnego),
- 130 g sera Grana Padano,
- opakowanie śmietanki 30% (200 g),
- duża garść posiekanej natki pietruszki,
- 5 średniej wielkości pieczarek,
- 50 g masła,
- sól,
- pieprz świeżo mielony.
Przygotowanie:
- Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam.
- Ser ścieram na tarce o małych oczkach.
- Pieczarki obieram i kroję w małą kostkę.
- Na dużej patelni roztapiam masło, podsmażam pieczarki z odrobiną soli do momentu zarumienienia się.
- Następnie wlewam śmietankę, wsypuję ser, dodaję odrobinę soli i świeżo mielony pieprz. Gotuję na małym ogniu często mieszając około 7-9 minut (aż sos zgęstnieje).
- Na koniec wrzucam natkę pietruszki i łączę z ugotowanym makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)