sobota, 7 października 2017

SZYNKA PIECZONA W MARYNACIE Z CZOSNKIEM I MAJERANKIEM




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT
( + 12 GODZIN MARYNOWANIE MIĘSA)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2

Składniki podstawowe:
  • 50 dag szynki wieprzowej,
  • opakowanie sosu do pieczeni ciemnego Cykoria.
Składniki marynaty:
  • 3 łyżki oleju,
  • 2 łyżeczki sosu słodko-pikantnego Tao Tao,
  • 2 czubate łyżeczki majeranku,
  • łyżeczka soli,
  • łyżeczka papryki słodkiej,
  • łyżeczka papryki ostrej,
  • 2 większe ząbki czosnku.
Przygotowanie:
  • Przygotowuję marynatę: czosnek rozgniatam nożem i bardzo drobno siekam, łączę z pozostałymi składnikami marynaty i dokładnie nacieram mięso. Odkładam na noc do lodówki.
  • Mięso przekładam do woreczka do pieczenia i piekę w 180 stopniach przez 50 minut, kroję w plastry.
  • Przygotowuję sos pieczeniowy według przepisu podanego na opakowaniu, polewam mięso.

1 komentarz:

  1. It is truly a nice and helpful piece of info. I'm glad
    that you shared this helpful info with us. Please keep us up
    to date like this. Thank you for sharing.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)