WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT
( + 12 GODZIN MARYNOWANIE MIĘSA)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2
Składniki podstawowe:
- 50 dag szynki wieprzowej,
- opakowanie sosu do pieczeni ciemnego Cykoria.
- 3 łyżki oleju,
- 2 łyżeczki sosu słodko-pikantnego Tao Tao,
- 2 czubate łyżeczki majeranku,
- łyżeczka soli,
- łyżeczka papryki słodkiej,
- łyżeczka papryki ostrej,
- 2 większe ząbki czosnku.
Przygotowanie:
- Przygotowuję marynatę: czosnek rozgniatam nożem i bardzo drobno siekam, łączę z pozostałymi składnikami marynaty i dokładnie nacieram mięso. Odkładam na noc do lodówki.
- Mięso przekładam do woreczka do pieczenia i piekę w 180 stopniach przez 50 minut, kroję w plastry.
- Przygotowuję sos pieczeniowy według przepisu podanego na opakowaniu, polewam mięso.
It is truly a nice and helpful piece of info. I'm glad
OdpowiedzUsuńthat you shared this helpful info with us. Please keep us up
to date like this. Thank you for sharing.