WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2
Składniki podstawowe:
- 30-40 dag łopatki wieprzowej,
- 35 dag pieczarek,
- po 1/2 małej papryki - czerwonej i pomarańczowej (lub innej),
- garść posiekanego szczypiorku.
Składniki marynaty:
- łyżeczka czosnku staropolskiego,
- łyżeczka czosnku niedźwiedziego,
- łyżeczka ostrej papryki,
- łyżeczka majeranku,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 2 łyżki oleju.
Przygotowanie:
- Mięso kroję w drobną kostkę. Składniki marynaty dokładnie łączę, mieszam z pokrojonym mięsem i odkładam do lodówki. Najlepiej na całą noc.
- Paprykę i pieczarki kroję na mniejsze kawałki.
- Mięso wrzucam na rozgrzaną patelnię, smażę około 10 minut na większym ogniu. Następnie dodaję warzywa, smażę kolejne 10 minut, często mieszam.
- Gotowe danie posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)