WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5
Składniki:
- 35 dag mięsa mielonego,
- mała cebula,
- 1/2 niedużej papryki (u mnie pomarańczowa),
- łyżka oleju smakowego (z dodatkiem pomidorów, bazylii i czosnku),
- mała bułka wcześniej namoczona w mleku,
- jajko,
- sól,
- pieprz,
- papryka słodka,
- majeranek,
- suszona natka pietruszki,
- curry,
- łyżka bułki tartej + do panierowania.
Przygotowanie:
- Cebulę drobno siekam, podsmażam na oleju, studzę.
- Paprykę kroję w drobną kosteczkę.
- Mięso dokładnie łączę z warzywami, odciśniętą bułką, bułką tartą i przyprawami.
- Formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej.
- Smażę na niedużym ogniu, aż będą rumiane. Osączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)