niedziela, 26 listopada 2017

KOTLETY MIELONE Z PAPRYKĄ




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5

Składniki:
  • 35 dag mięsa mielonego,
  • mała cebula,
  • 1/2 niedużej papryki (u mnie pomarańczowa),
  • łyżka oleju smakowego (z dodatkiem pomidorów, bazylii i czosnku),
  • mała bułka wcześniej namoczona w mleku,
  • jajko,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka słodka,
  • majeranek,
  • suszona natka pietruszki,
  • curry,
  • łyżka bułki tartej + do panierowania.
Przygotowanie:
  • Cebulę drobno siekam, podsmażam na oleju, studzę.
  • Paprykę kroję w drobną kosteczkę.
  • Mięso dokładnie łączę z warzywami, odciśniętą bułką, bułką tartą i przyprawami.
  • Formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej.
  • Smażę na niedużym ogniu, aż będą rumiane. Osączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)