WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2
Składniki:
- torebka kaszy gryczanej,
- 2 plastry schabu,
- po 1/2 niedużej papryki żółtej i zielonej,
- 250 ml bulionu (może być z kostki),
- sól,
- pieprz,
- zioła prowansalskie,
- słodka papryka,
- garść posiekanego szczypiorku,
- 100 g tartego sera żółtego,
- łyżka oleju.
Przygotowanie:
- Schab kroję w małą kostkę, podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - soli, pieprzu, papryki i ziół prowansalskich.
- Kiedy mięso lekko się zarumieni na patelnię wrzucam paprykę pokrojoną w kostkę i kaszę. Całość zalewam bulionem. Duszę na najmniejszym ogniu pod przykryciem około 20-25 minut (2-3 razy przemieszać w trakcie gotowania).
- Na koniec dodaję ser żółty i szczypiorek, mieszam i trzymam na ogniu do momentu rozpuszczenia się sera.
Świetny pomysł! ;-)
OdpowiedzUsuńDziękuję! Wyszło naprawdę dobre, z ręką na sercu mogę polecić to danie. ;)
Usuń