piątek, 15 grudnia 2017

ROLADKI SCHABOWE Z MAJONEZEM, SEREM I MARCHEWKĄ



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3

Składniki:
  • 6 plastrów schabu,
  • nieduża marchewka,
  • 3 łyżeczki majonezu Roleski,
  • 3 plastry sera żółtego,
  • sól,
  • pieprz,
  • zioła prowansalskie,
  • papryka słodka,
  • łyżka oleju.
Przygotowanie:
  • Mięso myję, osuszam ręcznikiem papierowym i rozbijam na cienkie kotlety.
  • Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach.
  • Schab dokładnie nacieram przyprawami, każdy plaster smaruję 1/2 łyżeczki majonezu, układam marchewkę i po 1/2 plastra sera. Mięso ściśle zwijam w roladki (jeśli chcemy można spiąć wykałaczką).
  • Naczynie żaroodporne smaruję olejem za pomocą pędzelka, układam mięso, wierzch smaruję pozostałym olejem.
  • Zapiekam w 180 stopniach około 35-40 minut (bez przykrycia, termoobieg).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)