WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3
Składniki:
- 6 plastrów schabu,
- nieduża marchewka,
- 3 łyżeczki majonezu Roleski,
- 3 plastry sera żółtego,
- sól,
- pieprz,
- zioła prowansalskie,
- papryka słodka,
- łyżka oleju.
Przygotowanie:
- Mięso myję, osuszam ręcznikiem papierowym i rozbijam na cienkie kotlety.
- Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach.
- Schab dokładnie nacieram przyprawami, każdy plaster smaruję 1/2 łyżeczki majonezu, układam marchewkę i po 1/2 plastra sera. Mięso ściśle zwijam w roladki (jeśli chcemy można spiąć wykałaczką).
- Naczynie żaroodporne smaruję olejem za pomocą pędzelka, układam mięso, wierzch smaruję pozostałym olejem.
- Zapiekam w 180 stopniach około 35-40 minut (bez przykrycia, termoobieg).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)