WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4
Składniki na zupę:
- 50-60 dag ugotowanych lub upieczonych buraków,
- 5 łyżek oliwy,
- średniej wielkości cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- tymianek,
- sól,
- pieprz,
- sok z 1/2 pomarańczy,
- 750 ml bulionu jarzynowego.
Dodatkowo:
- 50 g fety,
- duża garść posiekanego koperku.
Przygotowanie:
- Cebulę i czosnek siekam, szklę na oliwie w garnku.
- Dodaję buraki pokrojone w kostkę oraz przyprawy - sól, pieprz i tymianek, smażę 4 minuty.
- Wlewam sok z pomarańczy i bulion, gotuję pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.
- Zupę miksuję, podaję z pokrojoną w kostkę fetą posypaną koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)