niedziela, 17 grudnia 2017

ZUPA BURACZKOWA Z FETĄ I KOPERKIEM



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4

Składniki na zupę:
  • 50-60 dag ugotowanych lub upieczonych buraków,
  • 5 łyżek oliwy,
  • średniej wielkości cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • tymianek,
  • sól,
  • pieprz,
  • sok z 1/2 pomarańczy,
  • 750 ml bulionu jarzynowego.
Dodatkowo: 
  • 50 g fety,
  • duża garść posiekanego koperku.
Przygotowanie:
  • Cebulę i czosnek siekam, szklę na oliwie w garnku.
  • Dodaję buraki pokrojone w kostkę oraz przyprawy - sól, pieprz i tymianek, smażę 4 minuty.
  • Wlewam sok z pomarańczy i bulion, gotuję pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut.
  • Zupę podaję z pokrojoną w kostkę fetą posypaną koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)