poniedziałek, 4 grudnia 2017

ŚNIEŻNY PUCH PRZEKŁADANY KAJMAKIEM




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
(+ 50 MINUT PIECZENIE BISZKOPTU)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 23 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 10-12

Składniki podstawowe:
Składniki kremu:
  • 350 g śmietany 30%,
  • 250 g serka mascarpone,
  • 2 łyżki cukru pudru.
Nasączenie:
  • kawa - 3 łyżeczki rozpuszczone w 120 ml wody (przestudzona).
Dodatkowo:
  • 400 g masy kajmakowej,
  • śnieżynki i złote perełki do dekoracji.
Przygotowanie:
  • Każdy blat nasączam kawą.
  • Śmietanę ubijam z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodaję mascarpone, cały czas mieszając mikserem (na najmniejszych obrotach).
  • Pierwszy blat smaruję 1/2 kremu, kolejny masą kajmakową, ostatni blat pozostałym kremem.
  • Biszkopt dekoruję złotymi perełkami i śnieżynkami. Chłodzę w lodówce.



2 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)