WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
(+ 50 MINUT PIECZENIE BISZKOPTU)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 23 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 10-12
Składniki podstawowe:
- Biszkopt o średnicy 22 cm. - 3 blaty Przepis tutaj :)
Składniki kremu:
- 350 g śmietany 30%,
- 250 g serka mascarpone,
- 2 łyżki cukru pudru.
Nasączenie:
- kawa - 3 łyżeczki rozpuszczone w 120 ml wody (przestudzona).
- 400 g masy kajmakowej,
- śnieżynki i złote perełki do dekoracji.
Przygotowanie:
- Każdy blat nasączam kawą.
- Śmietanę ubijam z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodaję mascarpone, cały czas mieszając mikserem (na najmniejszych obrotach).
- Pierwszy blat smaruję 1/2 kremu, kolejny masą kajmakową, ostatni blat pozostałym kremem.
- Biszkopt dekoruję złotymi perełkami i śnieżynkami. Chłodzę w lodówce.
pięknie zimowe <3
OdpowiedzUsuńDziękuję! :)
Usuń