WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 65 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 22 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 5-7
Składniki:
- 1/2 kapusty średniej wielkości,
- 500 g dobrej jakości kiełbasy,
- papryka żółta,
- papryka czerwona,
- 8 średnich ziemniaków,
- duża cebula,
- 4 łyżki koncentratu,
- sól,
- łyżeczka majeranku Cykoria,
- łyżeczka słodkiej papryki,
- łyżeczka oregano,
- 2 łyżki oleju.
Przygotowanie:
- Kiełbasę kroję w półplasterki, cebulę siekam, papryki i ziemniaki kroję w kostkę, cebulę szatkuję.
- W garnku z nieprzywieralną powłoką podsmażam na oleju kiełbasę, paprykę i cebulę z dodatkiem przypraw - majeranku, oregano i papryki słodkiej (około 10 minut). Co jakiś czas mieszam.
- Dodaję kapustę i ziemniaki, zalewam wodą (około 700 ml), dodaję koncentrat i sól. Gotuję na małym ogniu około 45 minut, aż ziemniaki i kapusta będą miękkie.
- Danie w razie potrzeby doprawiam do smaku.
Fajny pomysł na szybki obiadek :)
OdpowiedzUsuńTo prawda - właściwie sam się robi. :D
Usuń