poniedziałek, 29 stycznia 2018

DANIE JEDNOGARNKOWE Z KAPUSTĄ




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 65 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 22 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 5-7

Składniki:
  • 1/2 kapusty średniej wielkości,
  • 500 g dobrej jakości kiełbasy,
  • papryka żółta,
  • papryka czerwona,
  • 8 średnich ziemniaków,
  • duża cebula,
  • 4 łyżki koncentratu,
  • sól,
  • łyżeczka majeranku Cykoria,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • łyżeczka oregano,
  • 2 łyżki oleju.
Przygotowanie:
  • Kiełbasę kroję w półplasterki, cebulę siekam, papryki i ziemniaki kroję w kostkę, cebulę szatkuję.
  • W garnku z nieprzywieralną powłoką podsmażam na oleju kiełbasę, paprykę i cebulę z dodatkiem przypraw - majeranku, oregano i papryki słodkiej (około 10 minut). Co jakiś czas mieszam.
  • Dodaję kapustę i ziemniaki, zalewam wodą (około 700 ml), dodaję koncentrat i sól. Gotuję na małym ogniu około 45 minut, aż ziemniaki i kapusta będą miękkie.
  • Danie w razie potrzeby doprawiam do smaku.

2 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)