WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5
Składniki sałatki:
- 1/2 małej sałaty lodowej,
- 4 jajka ugotowane na twardo,
- 3 nieduże rzodkiewki,
- garść płatków migdałów (uprażone na suchej patelni).
- 2 czubate łyżki śmietany,
- 2 łyżki majonezu,
- 3/4 pęczku koperku (posiekanego).
Dekoracja:
- kiełki rzodkiewki,
- 2 małe rzodkiewki,
- kilka gałązek koperku.
Przygotowanie:
- Sałatę myję, osuszam i siekam, układam na talerzu.
- Przygotowuję sos z majonezu, śmietany i koperku.
- Rzodkiewkę kroję w cienkie plastry, jajka dzielę na ćwiartki.
- Sałatę polewam 3/4 sosu, układam na niej jajka i plasterki rzodkiewek. Całość posypuję migdałami i polewam pozostałym sosem.
- Sałatkę dekoruję kiełkami, koperkiem oraz kwiatkami z rzodkiewek (wycinane nożem naokoło - zygzakiem).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)