piątek, 26 stycznia 2018

PODUDZIA PIECZONE W MARYNACIE Z MUSZTARDĄ




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2

Składniki podstawowe:
  • 4 podudzia z kurczaka.
Składniki marynaty:
  • łyżka oleju,
  • czubata łyżeczka ostrej musztardy,
  • łyżka syropu z agawy lub płynnego miodu,
  • łyżeczka soli,
  • łyżeczka ziół prowansalskich.
Przygotowanie:
  • Kurczaka myję i osuszam.
  • Składniki marynaty łączę, dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki, najlepiej na całą noc.
  • Mięso przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą.
  • Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu zarumienienia się mięsa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)