WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2
Składniki podstawowe:
- 4 podudzia z kurczaka.
Składniki marynaty:
- łyżka oleju,
- czubata łyżeczka ostrej musztardy,
- łyżka syropu z agawy lub płynnego miodu,
- łyżeczka soli,
- łyżeczka ziół prowansalskich.
Przygotowanie:
- Kurczaka myję i osuszam.
- Składniki marynaty łączę, dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki, najlepiej na całą noc.
- Mięso przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą.
- Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu zarumienienia się mięsa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)