WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 110 MINUT
( +12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 25 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 9-12
Składniki podstawowe:
- 1,5 kg surowego boczku.
Składniki marynaty:
- 4 łyżki oleju z czosnkiem i bazylią,
- 2 łyżki sosu sojowego,
- 1/2 łyżeczki pieprzu,
- łyżeczka cząbru,
- łyżeczka bazylii,
- łyżeczka tymianku,
- 2 łyżeczki majeranku,
- 2 łyżeczki soli,
- łyżeczka czosnku granulowanego,
- 2 łyżeczki ostrej papryki.
Przygotowanie:
- Mięso myję, osuszam ręcznikiem papierowym.
- Składniki marynaty mieszam, dokładnie nacieram mięso, odkładam na noc do lodówki.
- Mięso przekładam do folii aluminiowej wraz z marynatą, szczelnie zakrywam.
- Piekę w 190 stopniach (termoobieg) przez 80 minut, następnie odkrywam mięso i piekę kolejne 15-20 minut (aż ładnie się zarumieni).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)