wtorek, 9 stycznia 2018

SCHAB PIECZONY Z WARZYWAMI W SOSIE Z KETCHUPEM I MAJONEZEM



























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-6

Składniki: 
  • 6 kotletów schabowych,
  • przyprawy do mięsa: sól ziołowa, majeranek, słodka papryka, curry;
  • 50 dag pieczarek,
  • 3 średniej wielkości cebule,
  • 5 łyżek pikantnego ketchupu (jeśli użyjecie łagodnego - warto posypać mięso ostrą papryką),
  • 5 łyżek majonezu,
  • garść tartego sera żółtego.
Przygotowanie:
  • Mięso myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Oprószam przyprawami z obydwu stron i układam w naczyniu żaroodpornym.
  • Cebulę i pieczarki kroję w kostkę.
  • Na mięso wykładam cebulę, następnie pieczarki.
  • Całość smaruję ketchupem i majonezem.
  • Piekę pod przykryciem w 180 stopniach (termoobieg) przez 90 minut - po godzinie wylewam nadmiar powstałego sosu. Na około 10 minut przed końcem pieczenia danie posypuję serem żółtym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)