WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-6
Składniki:
- 6 kotletów schabowych,
- przyprawy do mięsa: sól ziołowa, majeranek, słodka papryka, curry;
- 50 dag pieczarek,
- 3 średniej wielkości cebule,
- 5 łyżek pikantnego ketchupu (jeśli użyjecie łagodnego - warto posypać mięso ostrą papryką),
- 5 łyżek majonezu,
- garść tartego sera żółtego.
Przygotowanie:
- Mięso myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Oprószam przyprawami z obydwu stron i układam w naczyniu żaroodpornym.
- Cebulę i pieczarki kroję w kostkę.
- Na mięso wykładam cebulę, następnie pieczarki.
- Całość smaruję ketchupem i majonezem.
- Piekę pod przykryciem w 180 stopniach (termoobieg) przez 90 minut - po godzinie wylewam nadmiar powstałego sosu. Na około 10 minut przed końcem pieczenia danie posypuję serem żółtym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)