środa, 17 stycznia 2018

SPAGHETTI W 15 MINUT - Z TUŃCZYKIEM I POMIDORAMI




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2

Składniki:
  • 150 g makaronu spaghetti,
  • puszka tuńczyka - kawałki w sosie własnym,
  • puszka pomidorów krojonych (400 g),
  • mała cebula,
  • 40 g sera Grana Padano,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżeczka cukru,
  • zioła prowansalskie,
  • 2 łyżki oleju.

Przygotowanie:
  • Makaron gotuję al dente.
  • Ser ścieram na tarce o małych oczkach, tuńczyka osączam z zalewy, cebulę siekam.
  • Na rozgrzanym oleju szklę cebulę, następnie dodaję pomidory - doprawiam solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i cukrem. Gotuję na małym ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszam.
  • Na koniec dodaję tuńczyka i połowę sera, mieszam i gotuję jeszcze przez minutę.
  • Makaron łączę z sosem, układam na talerzach i posypuję pozostałym serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)