WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2
Składniki:
- 150 g makaronu spaghetti,
- puszka tuńczyka - kawałki w sosie własnym,
- puszka pomidorów krojonych (400 g),
- mała cebula,
- 40 g sera Grana Padano,
- sól,
- pieprz,
- łyżeczka cukru,
- zioła prowansalskie,
- 2 łyżki oleju.
Przygotowanie:
- Makaron gotuję al dente.
- Ser ścieram na tarce o małych oczkach, tuńczyka osączam z zalewy, cebulę siekam.
- Na rozgrzanym oleju szklę cebulę, następnie dodaję pomidory - doprawiam solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i cukrem. Gotuję na małym ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszam.
- Na koniec dodaję tuńczyka i połowę sera, mieszam i gotuję jeszcze przez minutę.
- Makaron łączę z sosem, układam na talerzach i posypuję pozostałym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)