niedziela, 7 stycznia 2018

SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z CZERWONĄ CEBULĄ I OGÓRKIEM KISZONYM

















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 5-7

Składniki:
  • 8 średniej wielkości ziemniaków,
  • większa cebula czerwona,
  • 2 duże ogórki kiszone,
  • pęczek koperku,
  • sól,
  • pieprz,
  • duży ząbek czosnku,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki majonezu.
Przygotowanie:
  • Ziemniaki gotuję w mundurkach w osolonej wodzie. Obieram, kroję w średniej wielkości kostkę.
  • Cebulę kroję w drobną kostkę, koperek oraz czosnek siekam.
  • Ogórki kiszone obieram ze skóry, kroję w kostkę.
  • Warzywa przekładam do miski, mieszam z jogurtem i majonezem, doprawiam do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)