WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2
Składniki podstawowe:
- 4 podudzia z kurczaka.
Składniki marynaty:
- łyżka oleju,
- sok z 1/2 cytryny,
- 2 łyżeczki tymianku,
- łyżeczka soli,
- łyżeczka czosnku po staropolsku,
- 1/2 łyżeczki pieprzu,
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki.
Przygotowanie:
- Mięso myję i osuszam.
- Składniki marynaty łączę i dokładnie nacieram mięso. Odkładam do lodówki, najlepiej na noc.
- Kurczaka przekładam do woreczka do pieczenia razem z zalewą.
- Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut, aż mięso się zarumieni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)