piątek, 19 stycznia 2018

SAŁATKA Z FETĄ, CZERWONĄ CEBULĄ I KUKURYDZĄ


























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY:  7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3


Składniki sałatki:
  • 1/3 sałaty lodowej,
  • 4 łyżki kukurydzy,
  • 1/2 większej cebuli czerwonej,
  • 80-100 g fety.
Składniki na sos:
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany,
  • sos czosnkowy Cezar.
Przygotowanie:
  • Sałatę myję, osuszam i siekam.
  • Kukurydzę osączam z zalewy, cebulę drobno siekam, fetę kroję w kostkę.
  • Śmietanę mieszam z mieszanką przypraw (sos czosnkowy Cezar).
  • Wszystkie składniki przekładam do miski, łączę z sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)