WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4
Składniki podstawowe:
- opakowanie ciasta francuskiego (275 g),
- 2 nieduże marchewki,
- 4 jajka,
- łyżka masła,
- sól,
- pieprz,
- 2 łyżki śmietany.
Dodatkowo:
- żółtko,
- garść posiekanej natki pietruszki,
- sezam,
- słodka papryka.
Przygotowanie:
- Jajka gotuję na twardo, ścieram na tarce o dużych oczkach, marchewkę również.
- Na maśle podsmażam marchewkę (około 7 minut).
- Jajka łączę z marchewką i śmietaną, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
- Przygotowany farsz rozkładam na połowie ciasta francuskiego, zwijam (jak roladę, ale bardziej płasko).
- Ciasto dzielę na kawałki, układam na papierze do pieczenia.
- Każdy pasztecik smaruję żółtkiem oraz posypuję słodką papryką, natką pietruszki i sezamem.
- Piekę w 180 stopniach około 20-25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)