wtorek, 20 marca 2018

SAŁATA RZYMSKA Z JAJKIEM I DELIKATNYM SOSEM Z DODATKIEM MUSZTARDY I MIODU




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4-6

Składniki sałatki:
  • 2 mini sałaty rzymskie,
  • 2 pomidory rzymskie,
  • 2 ogórki małosolne,
  • pęczek koperku,
  • 4 jajka.
Składniki sosu:
  • 2 łyżki śmietany,
  • łyżka majonezu,
  • łyżeczka musztardy (u mnie Dijon),
  • łyżeczka płynnego miodu lub 2 łyżeczki syropu klonowego.
Przygotowanie:
  • Sałatę myję i osuszam.
  • Jajka gotuję na twardo, kroję w ósemki.
  • Pomidory przekrawam wzdłuż na ćwiartki i kroję w plasterki.
  • Sałatę siekam w mniejsze kawałki, ogórki kroję w półplastry, koperek drobno siekam.
  • Składniki sosu dokładnie łączę, w zależności od Waszego smaku można doprawić solą i pieprzem.
  • Warzywa i jajka przekładam do miski, mieszam z sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)