WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2
Składniki:
- 3 kotlety schabowe,
- 1/2 dużej papryki czerwonej,
- 2-3 korniszony (u mnie z dodatkiem chili),
- 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
- 4 średniej wielkości pieczarki,
- 3 czubate łyżeczki mascarpone,
- przyprawa do wieprzowiny Cykoria,
- 2 łyżki oleju.
Przygotowanie:
- Mięso myję i osuszam. Każdy plaster przekrawam wzdłuż na połowę, spłaszczam dłonią i kroję w cienkie paski.
- Paprykę i ogórki kroję w cienkie paski, pieczarki w plasterki.
- Na rozgrzanym oleju podsmażam mięso solidnie oprószone przyprawą do wieprzowiny. Smażę około 10 minut na średnim ogniu często mieszając.
- Po tym czasie dodaję warzywa i smażę przez kolejne 5 minut.
- Na koniec dodaję ser mascarpone, dokładnie mieszam. Smażę do momentu dokładnego połączenia się wszystkich składników. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
- Gotowe danie posypuję natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)