WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-4
Składniki:
- 300 g makaronu - u mnie świderki,
- 200 g polędwiczki wieprzowej,
- mała papryka zielona,
- 330 ml śmietanki 30%,
- 500 ml bulionu,
- 100 g sera Lazur niebieskiego,
- garść posiekanej natki pietruszki,
- łyżka oleju z dodatkiem bazylii,
- sól,
- pieprz,
- zioła prowansalskie,
- słodka papryka.
Przygotowanie:
- Polędwicę oczyszczam z błony, myję i osuszam. Kroję w półplastry, następnie podsmażam na rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw - soli, pieprzu, papryki i ziół prowansalskich przez około 3 minuty.
- Paprykę kroję w kostkę, dodaję do mięsa, razem smażę jeszcze przez chwilę.
- Dodaję bulion i śmietankę, wsypuję makaron. Gotuję pod przykryciem na najmniejszym ogniu około 20 minut (co jakiś czas mieszam).
- Na koniec dodaję pokrojony w kostkę ser, mieszam i gotuję do momentu jego rozpuszczenia. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
- Gotowe danie posypuję posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)