WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5
Składniki:
- 2 torebki ryżu,
- 200 g polędwiczki wieprzowej,
- opakowanie mieszanki warzyw na patelnię - u mnie Hortex z przyprawą orientalną,
- 3 łyżki sosu chili,
- sól,
- pieprz,
- curry,
- łyżka oleju.
Przygotowanie:
- Ryż gotuję, odcedzam.
- Polędwiczkę oczyszczam z błon, myję i osuszam. Kroję w półplasterki, podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - soli, pieprzu i curry (przez 2-3 minuty).
- Do mięsa dodaję warzywa wraz z dołączoną do nich przyprawą, smażę na dość dużym ogniu około 8 minut.
- Na koniec dodaję ugotowany ryż i sos chili, mieszam, jeszcze przez chwilę smażę na małym ogniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)