środa, 13 czerwca 2018

RYŻ Z POLĘDWICZKĄ I WARZYWAMI - OBIAD W 20 MINUT

WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5

Składniki:
  • 2 torebki ryżu,
  • 200 g polędwiczki wieprzowej,
  • opakowanie mieszanki warzyw na patelnię - u mnie Hortex z przyprawą orientalną,
  • 3 łyżki sosu chili,
  • sól,
  • pieprz,
  • curry,
  • łyżka oleju.
Przygotowanie:
  • Ryż gotuję, odcedzam.
  • Polędwiczkę oczyszczam z błon, myję i osuszam. Kroję w półplasterki, podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - soli, pieprzu i curry (przez 2-3 minuty).
  • Do mięsa dodaję warzywa wraz z dołączoną do nich przyprawą, smażę na dość dużym ogniu około 8 minut.
  • Na koniec dodaję ugotowany ryż i sos chili, mieszam, jeszcze przez chwilę smażę na małym ogniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)