WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4-6
Składniki:
- 2 długie bagietki (u mnie wieloziarniste),
- masło do posmarowania bagietek + 2 łyżki do podsmażenia pieczarek,
- średniej wielkości cebula,
- 60 dag pieczarek,
- 30-35 dag sera żółtego,
- 2 garście posiekanego szczypiorku (najlepiej gruby),
- ketchup,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
- Bagietki przekrawam wzdłuż na pół, następnie każdą połówkę dzielę na 4 części i smaruję masłem.
- Cebulę drobno siekam, pieczarki ścieram na tarce o dużych oczkach. Razem podsmażam na maśle z dodatkiem soli i pieprzu do momentu wyparowania wody.
- Ser ścieram na tarce - według uznania na małych lub dużych oczkach.
- Na bagietkach układam pieczarki, posypuję serem.
- Piekę w 220 stopniach z funkcją grilla przez 4 minuty.
- Gotowe zapiekanki polewam ketchupem i posypuję szczypiorkiem.
Jak my przepadamy za takim jedzonkiem, pychotka! W mój gust ;-)
OdpowiedzUsuńMy tak samo. :D
Usuń