czwartek, 28 czerwca 2018

KOMPOT OBIADOWY Z CZEREŚNI


























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 4 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2

Składniki:
  • 1/2 kg czereśni,
  • 1/2 litra wody,
  • cukier (opcjonalnie) - u mnie 1 płaska łyżka.
Przygotowanie:
  • Czereśnie opłukuję i dryluję. Przekładam do garnka, zalewam wodą.
  • Całość zagotowuję i gotuję przez pół godziny na małym ogniu.
  • Na koniec dodaję cukier - ilość wedle własnego smaku, mieszam.
Z czereśni z kompotu polecam przygotować pyszne ciasto jogurtowe. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)