środa, 20 czerwca 2018

MAKARON ZE SZPINAKIEM I SERKIEM MASCARPONE




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5

Składniki:
  • 300 g makaronu,
  • opakowanie mrożonego szpinaku w liściach,
  • opakowanie serka mascarpone - 250 g,
  • 3 ząbki czosnku,
  • sól,
  • pieprz chili cayenne lub świeżo mielony czarny pieprz,
  • łyżka oleju z dodatkiem czosnku,
  • łyżka masła.
Przygotowanie:
  • Makaron gotuję w osolonej wodzie.
  • Na rozgrzanym oleju z masłem podsmażam drobno posiekany czosnek, następnie dodaję szpinak i przyprawy - sól, cayenne. Smażę na większym ogniu od czasu do czasu mieszając do momentu całkowitego rozmrożenia się szpinaku i wyparowania nadmiaru wody.
  • Do szpinaku dodaję ser, smażę dalej (na małym ogniu) aż ser całkowicie się rozpuści. Sos doprawiam do smaku i mieszam z wcześniej ugotowanym makaronem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)