WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5
Składniki:
- 300 g makaronu,
- opakowanie mrożonego szpinaku w liściach,
- opakowanie serka mascarpone - 250 g,
- 3 ząbki czosnku,
- sól,
- pieprz chili cayenne lub świeżo mielony czarny pieprz,
- łyżka oleju z dodatkiem czosnku,
- łyżka masła.
Przygotowanie:
- Makaron gotuję w osolonej wodzie.
- Na rozgrzanym oleju z masłem podsmażam drobno posiekany czosnek, następnie dodaję szpinak i przyprawy - sól, cayenne. Smażę na większym ogniu od czasu do czasu mieszając do momentu całkowitego rozmrożenia się szpinaku i wyparowania nadmiaru wody.
- Do szpinaku dodaję ser, smażę dalej (na małym ogniu) aż ser całkowicie się rozpuści. Sos doprawiam do smaku i mieszam z wcześniej ugotowanym makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)