sobota, 23 czerwca 2018

POLĘDWICZKA SMAŻONA Z PAPRYKĄ I CURRY


WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT 
( +12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 1

Składniki podstawowe:
  • 250 g polędwiczki wieprzowej.
Składniki marynaty:
  • 2 łyżki oleju z dodatkiem bazylii i czosnku,
  • 1/2 łyżeczki curry,
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
  • 1/3 łyżeczki soli,
  • 1/3 łyżeczki bazylii.
Przygotowanie:
  • Polędwiczkę oczyszczam z błon, kroję w niezbyt grube plastry, lekko spłaszczam dłonią.
  • Składniki marynaty dokładnie łączę i mieszam z mięsem. Odkładam do lodówki (najlepiej na noc).
  • Mięso smażę na rozgrzanej patelni po 1,5-2 minuty z każdej strony (najlepiej na patelni grillowej).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)