WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
( +12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 1
Składniki podstawowe:
- 250 g polędwiczki wieprzowej.
Składniki marynaty:
- 2 łyżki oleju z dodatkiem bazylii i czosnku,
- 1/2 łyżeczki curry,
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki,
- 1/3 łyżeczki soli,
- 1/3 łyżeczki bazylii.
Przygotowanie:
- Polędwiczkę oczyszczam z błon, kroję w niezbyt grube plastry, lekko spłaszczam dłonią.
- Składniki marynaty dokładnie łączę i mieszam z mięsem. Odkładam do lodówki (najlepiej na noc).
- Mięso smażę na rozgrzanej patelni po 1,5-2 minuty z każdej strony (najlepiej na patelni grillowej).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)