wtorek, 26 czerwca 2018

PODUDZIA KURCZAKA PIECZONE W MARYNACIE Z SOSEM TERIYAKI


WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2

Składniki podstawowe:
  • 4 podudzia z kurczaka.
Składniki marynaty:
  • 2 łyżki sosu teriyaki,
  • łyżka oleju,
  • 1/3 łyżeczki cynamonu,
  • łyżeczka ostrej papryki,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • łyżeczka syropu klonowego (lub płynnego miodu).
Przygotowanie:
  • Mięso myję i osuszam.
  • Składniki marynaty dokładnie łączę, nacieram mięso, odstawiam do lodówki (najlepiej na całą noc).
  • Kurczaka przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą.
  • Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu zarumienienia się mięsa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)