WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2
Składniki podstawowe:
- 4 podudzia z kurczaka.
Składniki marynaty:
- 2 łyżki sosu teriyaki,
- łyżka oleju,
- 1/3 łyżeczki cynamonu,
- łyżeczka ostrej papryki,
- 1/2 łyżeczki soli,
- łyżeczka syropu klonowego (lub płynnego miodu).
Przygotowanie:
- Mięso myję i osuszam.
- Składniki marynaty dokładnie łączę, nacieram mięso, odstawiam do lodówki (najlepiej na całą noc).
- Kurczaka przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą.
- Piekę przez godzinę w 180 stopniach, następnie rozcinam woreczek i piekę kolejne 30 minut do momentu zarumienienia się mięsa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)