WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 8 (wyszło 16 muffinek)
Składniki na muffiny:
- 2 szklanki mąki,
- 1/2 szklanki cukru,
- szczypta soli,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/2 szklanki oleju (u mnie Wielkopolski z kokosem),
- 1/2 szklanki mleka - W TEMP. POKOJOWEJ
- 2 jajka - W TEMP. POKOJOWEJ.
Dodatkowo:
- 70-100 g czekolady deserowej lub mlecznej,
- papilotki do muffinek.
Przygotowanie:
- W oddzielnych miskach mieszam składniki suche i składniki mokre, następnie łączę ze sobą. Masę mieszam niezbyt długo, mogą pozostać małe grudki.
- Czekoladę kroję na kawałki.
- Formę do muffin wykładam papilotkami, napełniam masą do 2/3 wysokości, a na wierzchu wtykam kawałki czekolady (można również lekko wmieszać w ciasto - wedle Waszego uznania).
- Piekę przez około 20-25 minut w 180 stopniach (grzałka góra-dół).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)