niedziela, 1 lipca 2018

TORT W PÓŁ GODZINY - Z KREMEM WANILIOWYM I OWOCAMI




























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
( + 50 MINUT PIECZENIE BISZKOPTU)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 25 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 10-14
ŚREDNICA TORTOWNICY: 22 CM.

Składniki podstawowe:
  • biszkopt o średnicy 22 cm. - 3 blaty Przepis tutaj (piekłam bez proszku do pieczenia).
Owoce i dodatki:
  • 300 g borówek,
  • 300 g malin,
  • krem do tortu o smaku waniliowym Cykoria +220 ml mleka lub +250 ml mleka i 80 g masła,
  • posypka owocowo-kakaowa Cykoria.
Nasączenie:
  • 1/3 szklanki wody z sokiem z 1 cytryny.
Przygotowanie:
  • Każdy blat nasączam wodą z sokiem z cytryny.
  • Przygotowuję krem waniliowy według instrukcji na opakowaniu.
  • Pierwszy blat smaruję 1/3 kremu, układam 1/4 owoców, kolejny przekładam tak samo.
  • Ostatni blat i boki tortu smaruję pozostałym kremem i posypuję kolorową posypką.
  • Tort dekoruję pozostałymi owocami, chłodzę w lodówce.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)