WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
( + 50 MINUT PIECZENIE BISZKOPTU)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 25 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 10-14
ŚREDNICA TORTOWNICY: 22 CM.
Składniki podstawowe:
- biszkopt o średnicy 22 cm. - 3 blaty Przepis tutaj (piekłam bez proszku do pieczenia).
Owoce i dodatki:
- 300 g borówek,
- 300 g malin,
- krem do tortu o smaku waniliowym Cykoria +220 ml mleka lub +250 ml mleka i 80 g masła,
- posypka owocowo-kakaowa Cykoria.
Nasączenie:
- 1/3 szklanki wody z sokiem z 1 cytryny.
Przygotowanie:
- Każdy blat nasączam wodą z sokiem z cytryny.
- Przygotowuję krem waniliowy według instrukcji na opakowaniu.
- Pierwszy blat smaruję 1/3 kremu, układam 1/4 owoców, kolejny przekładam tak samo.
- Ostatni blat i boki tortu smaruję pozostałym kremem i posypuję kolorową posypką.
- Tort dekoruję pozostałymi owocami, chłodzę w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)