WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT
(+ 12 GODZIN MARYNOWANIE)
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3-5
Składniki podstawowe:
- 10 skrzydełek z kurczaka.
Składniki marynaty:
- 4 łyżeczki ostrej musztardy,
- łyżka syropu trzcinowego (lub klonowego, ewentualnie miodu),
- 10 ml sosu sojowego,
- czubata łyżeczka majeranku,
- 1-2 suszone papryczki chili peperoncini lub 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu cayenne.
Przygotowanie:
- Z mięsa odcinam najcieńsze końcówki, myję i osuszam ręcznikiem papierowym.
- Składniki marynaty dokładnie łączę, nacieram mięso, odkładam do lodówki (najlepiej na całą noc).
- Mięso przekładam do woreczka do pieczenia wraz z marynatą.
- Piekę w 200 stopniach (z termoobiegiem) przez 40 minut. Następnie rozcinam woreczek i piekę jeszcze 10-15 minut do momentu zarumienienia się mięsa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)