WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3
Składniki:
- 200 g makaronu,
- 200 g kurek,
- 100 ml śmietanki 30%,
- 1/2 małej cebuli,
- 3 małe ząbki czosnku,
- garść posiekanej natki pietruszki,
- sól,
- pieprz świeżo mielony,
- łyżka masła,
- 1/2 łyżki oleju.
Przygotowanie:
- Kurki myję i osuszam, większe kroję na mniejsze kawałki.
- Makaron gotuję w osolonej wodzie.
- W międzyczasie podsmażam na maśle z oliwą posiekaną cebulę z czosnkiem. Kiedy lekko się zarumienią dodaję grzyby oraz 2/3 natki pietruszki, solę i smażę około 2-3 minuty.
- Po tym czasie wlewam śmietankę, doprawiam świeżo zmielonym pieprzem i w razie potrzeby solą.
- Sos łączę z makaronem, gotuję jeszcze przez chwilę aż zgęstnieje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)