środa, 1 sierpnia 2018

MAKARON Z KURKAMI I SŁODKĄ ŚMIETANKĄ






























WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3

Składniki:
  • 200 g makaronu,
  • 200 g kurek,
  • 100 ml śmietanki 30%,
  • 1/2 małej cebuli,
  • 3 małe ząbki czosnku,
  • garść posiekanej natki pietruszki,
  • sól,
  • pieprz świeżo mielony,
  • łyżka masła,
  • 1/2 łyżki oleju.
Przygotowanie:
  • Kurki myję i osuszam, większe kroję na mniejsze kawałki.
  • Makaron gotuję w osolonej wodzie.
  • W międzyczasie podsmażam na maśle z oliwą posiekaną cebulę z czosnkiem. Kiedy lekko się zarumienią dodaję grzyby oraz 2/3 natki pietruszki, solę i smażę około 2-3 minuty.
  • Po tym czasie wlewam śmietankę, doprawiam świeżo zmielonym pieprzem i w razie potrzeby solą.
  • Sos łączę z makaronem, gotuję jeszcze przez chwilę aż zgęstnieje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)