piątek, 21 września 2018

CIASTECZKA Z DYNIĄ I MIODEM


WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3

Składniki:
  • 100 g dyni (obranej ze skórki, startej na małych oczkach - ale nie najmniejszych),
  • 100 g płatków owsianych,
  • 100 g mąki,
  • 100 ml płynnego miodu,
  • jajko,
  • 3 łyżki oleju,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • łyżeczka cynamonu,
  • łyżka cukru wanilinowego.
Przygotowanie:
  • Do miski wsypuję suche składniki - mąkę, płatki, cynamon, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Mieszam.
  • W drugiej misce mieszam jajko, olej i miód. Przelewam do pozostałych składników, dodaję dynię, dokładnie łączę.
  • Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładam łyżką masę formując owalne ciastka.
  • Piekę w 170 stopniach (grzałka góra-dół) przez 12 minut.

2 komentarze:

  1. Zrobione, dodałam słonecznika. Za dużo mąki jak dla mnie, następnym razem wcale jej nie dam :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)