WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3
Składniki:
- 100 g dyni (obranej ze skórki, startej na małych oczkach - ale nie najmniejszych),
- 100 g płatków owsianych,
- 100 g mąki,
- 100 ml płynnego miodu,
- jajko,
- 3 łyżki oleju,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- łyżeczka cynamonu,
- łyżka cukru wanilinowego.
Przygotowanie:
- Do miski wsypuję suche składniki - mąkę, płatki, cynamon, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Mieszam.
- W drugiej misce mieszam jajko, olej i miód. Przelewam do pozostałych składników, dodaję dynię, dokładnie łączę.
- Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wykładam łyżką masę formując owalne ciastka.
- Piekę w 170 stopniach (grzałka góra-dół) przez 12 minut.
Zrobione, dodałam słonecznika. Za dużo mąki jak dla mnie, następnym razem wcale jej nie dam :)
OdpowiedzUsuńZe słonecznikiem muszą być pyszne! :)
Usuń