WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2
Składniki:
- puszka czerwonej fasoli,
- jajko,
- 50 g brązowego cukru (lub zwykłego),
- 100 g gorzkiej czekolady,
- 20 g kakao.
Przygotowanie:
- Fasolę opłukuję, osączam na sicie z zalewy.
- Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej.
- Do miski przekładam fasolę, dodaję jajko i cukier, miksuję na gładką masę.
- Następnie dodaję roztopioną czekoladę, mieszam. Na koniec łączę z kakao.
- Układam ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - zwilżonymi rękoma formuję kulki i spłaszczam dłonią.
- Piekę przez 15 minut w 180 stopniach (grzałka góra-dół).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)