WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 3
Składniki:
- 100 g mąki,
- opakowanie kisielu wiśniowego Cykoria (40 g),
- 1/4 szklanki cukru brązowego (lub zwykłego),
- opakowanie cukru wanilinowego (8 g),
- 300 g jogurtu naturalnego (lub 270 g jogurtu i 20 g roztopionego masła) - W TEMP. POKOJOWEJ,
- jajko - W TEMP. POKOJOWEJ,
- łyżeczka proszku do pieczenia.
Przygotowanie:
- Jajko ubijam z cukrami na puszystą masę.
- Dodaję jogurt oraz przesianą mąkę, kisiel i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszam do połączenia się składników.
- Formę do muffin wykładam papilotkami, napełniam masą do 2/3 wysokości.
- Piekę przez 20 minut w 180 stopniach (grzałka góra-dół).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)