WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 17 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 4-5
Składniki:
- większa pierś kurczaka,
- 3 łyżki masła,
- sól,
- pieprz chili cayenne,
- bazylia,
- oregano,
- 1-2 łyżeczki cukru,
- puszka krojonych pomidorów,
- opakowanie serka mascarpone (250 g),
- 4 duże pieczarki,
- 2 duże ząbki czosnku,
- mała cebula.
Przygotowanie:
- Czosnek i cebulę drobno siekam. Pieczarki obieram i kroję w półplasterki, a umytego i osuszonego kurczaka w niedużą kostkę.
- Na 2 łyżkach masła podsmażam kurczaka z cebulą, czosnkiem i przyprawami - szczyptą cayenne, solą i bazylią.
- Po kilku minutach dodaję pieczarki, smażę razem jeszcze przez około 5-7 minut.
- Do mięsa wlewam pomidory, doprawiam solą, szczyptą cayenne, bazylią, oregano i cukrem. Gotuję razem przez 3 minuty.
- Na koniec dodaję mascarpone, sos gotuję do momentu całkowitego rozpuszczenia się sera. W razie potrzeby doprawiam do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)