WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-3
Składniki:
- 250 g makaronu,
- 200 g grzybów leśnych,
- 200 g śmietanki 30%,
- 40 g masła,
- mała cebula,'
- 2 ząbki czosnku,
- szczypta tymianku,
- sól,
- pieprz świeżo mielony,
- duża garść posiekanej natki pietruszki.
Przygotowanie:
- Grzyby oczyszczam, kroję na mniejsze kawałki.
- Makaron gotuję al dente.
- Cebulę i czosnek siekam, szklę na 20 g masła.
- Do podsmażonej cebuli dodaję pozostałe masło i grzyby, oprószam tymiankiem, solą i pieprzem, smażę na większym ogniu około 8-10 minut (często mieszam).
- Po tym czasie dodaję makaron, natkę i śmietankę, dokładnie mieszam, gotuję razem na małym ogniu jeszcze przez 5 minut. Doprawiam do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)