WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 5-7
Składniki:
- łyżka oleju,
- łyżka masła,
- nieduża cebula,
- 1/2 mniejszego pora,
- opakowanie mrożonej zielonej fasolki szparagowej (450 g),
- 4 większe ziemniaki,
- 2 małe marchewki,
- mała pietruszka,
- około 1,5 l bulionu jarzynowego,
- 1/2 łyżeczki kurkumy,
- sól i pieprz do smaku,
- małe opakowanie śmietany 18% (180 g),
- łyżka posiekanego koperku,
- łyżka posiekanej natki pietruszki.
Przygotowanie:
- Na rozgrzanym oleju z masłem szklę posiekaną cebulę, następnie dodaję drobno pokrojonego pora, smażę przez 2 minuty.
- Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obieram, kroję w kostkę, dodaję do cebuli i pora, chwilę smażę.
- Warzywa zalewam bulionem, przyprawiam kurkumą, solą i pieprzem. Zagotowuję, gotuję na małym ogniu 10 minut.
- Po tym czasie dodaję rozmrożoną fasolkę i gotuję kolejne 10 minut.
- Zupę odstawiam z ognia, wlewam do niej wcześniej zahartowaną śmietanę i dodaję posiekaną zieleninę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)