WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4
Składniki:
- 4 jajka,
- czubata łyżka majonezu,
- płaska łyżka śmietany,
- łyżeczka musztardy,
- 2 łyżki startego sera żółtego,
- pieprz,
- sól,
- 2 łyżki posiekanej rzeżuchy,
- łyżka posiekanego szczypiorku,
- łyżka posiekanego koperku.
Przygotowanie:
- Jajka gotuję na twardo.
- Ostrożnie wyjmuję żółtka, ucieram je na gładko wraz ze śmietaną, musztardą, majonezem i serem żółtym.
- Do masy dodaję po łyżce posiekanych ziół (łyżkę rzeżuchy zostawiam do dekoracji).
- Doprawiam solą i pieprzem wg własnego smaku.
- Gotową pastą faszeruję jajka.
- Całość posypuję rzeżuchą.
Bardzo lubię takie jajeczka! Narobiłaś mi ochoty :)
OdpowiedzUsuńJa też lubię, na różne sposoby. :) Pozdrawiam. :)
UsuńFajne jajeczka :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję! ;)
Usuń