sobota, 14 marca 2015

ŚWIĄTECZNE JAJKA

















WYKONANIE: ŁATWE
PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ.
ILOŚĆ PORCJI: 2-4

Składniki:
  • 4 jajka, 
  • czubata łyżka majonezu,
  • płaska łyżka śmietany,
  • łyżeczka musztardy,
  • 2 łyżki startego sera żółtego,
  • pieprz,
  • sól,
  • 2 łyżki posiekanej rzeżuchy,
  • łyżka posiekanego szczypiorku, 
  • łyżka posiekanego koperku.



















Przygotowanie:
  • Jajka gotuję na twardo. 
  • Ostrożnie wyjmuję żółtka, ucieram je na gładko wraz ze śmietaną, musztardą, majonezem i serem żółtym. 
  • Do masy dodaję po łyżce posiekanych ziół (łyżkę rzeżuchy zostawiam do dekoracji). 
  • Doprawiam solą i pieprzem wg własnego smaku. 
  • Gotową pastą faszeruję jajka. 
  • Całość posypuję rzeżuchą.

4 komentarze:

Dziękuję za Twoją opinię, mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz mojego bloga. :)